Rita Vellemans - Juwelen

Rita Vellemans,° 1957, wonend in Lebbeke, Lindekensstraat 37.
Secretaris van de Kunstraad in Lebbeke

Rita, gehuwd met Marc Person, oma van 3 kleinkinderen.

Ik studeerde Moderne Talen-Secretariaat en behaalde een A1 diploma. Voel mij steeds en nog altijd enorm aangesproken tot verschillende talen en culturen.

Ik ben afkomstig uit het mooie Payottenland (Oetingen), mijn moeder had een klein winkeltje en daar al groeide een passie. Om zelfstandige te worden. Ik had in het verleden een eigen breiwolwinkel (Pingouin) in Geraardsbergen. De kunst om kleuren te combineren en eigen ontwerpen te creëren boeide me.

Juwelen maken is een passie. Ik startte in 1997 met simpelweg wat kralen, en in de loop der jaren is deze passie steeds maar gegroeid. Het feit om aan de hand van verschillende elementen een ontwerp te bekomen van een uniek werk maakt het allemaal nog veel boeiender.

Ik werk hoofdzakelijk met natuurstenen en swarovski-kristallen. Deze worden tezamen gebracht tot een mooi juweel, met allerhande Miyuki en Toho kraaltjes, de kleinste wel 1mm groot.
Alhoewel er verschillende stijlen bestaan, leg ik me vooral toe op de techniek “bead embroidery”, het borduren met kralen. Het combineren van het aardse aan de hand van de natuurstenen tezamen met de glinstering van het kristal geeft het geheel een speciale uitstraling.

Ik doe tevens regelmatig mee aan grote internationale wedstrijden zoals in USA, Oekraïne, Rusland, Roemenië, Frankrijk en natuurlijk niet te vergeten in ons kleine België. Het doel van deze wedstrijden is naambekendheid in de wereld van de kralen te verwerven, al dan niet gepaard gaande met een beloning van kralen en vermelding in kralen-tijdschriften.

U vindt mij terug op meerdere expo’s, en ik sta op een aantal kerstmarkten in de regio. Om deze evenementen op te volgen volstaat het mijn Facebook-pagina RV Design te “liken”, en je wordt automatisch op de hoogte gesteld.

Elk van mijn werken is een unieke creatie, er bestaat geen 2de. Dat maakt het ook zo speciaal.

Ik maak natuurlijk ook kleinere kettingen, meer alledaagse juwelen waarmee ik tevens op jaarmarkten, braderijen, verkoopevenementen sta, zoals de hobbymarkt en de jaarmarkt in Lebbeke. Ik geef workshops van verschillende technieken aan huis en op verplaatsing.

Bij mij thuis kan je steeds terecht, na afspraak, voor de keuze van jouw juweel, of het wordt op vraag gemaakt volgens jouw smaak.

Ik hoop jou weldra te ontmoeten.