Duurzaam organiseren

Duurzaam een evenement of kleinere activiteit organiseren, het is iets waar we allemaal rekening mee moeten houden. Maar hoe doe je dit nu juist? OVAM verzamelde op haar website allerhande tips en tricks, inspirerende voorbeelden, ondersteuning en een overzicht van de meest recente wetgeving.

Herbruikbaar cateringmateriaal

Wat mag nog en wat niet meer? Hoe doen ze het ergens anders? Waar kan ik herbruikbaar materiaal huren of kopen? Op al deze vragen krijg je hier een antwoord.

Welke subsidies je kan aanvragen voor herbruikbaar cateringmateriaal werd op deze website verzameld.

Gemeente Lebbeke verhuurt herbruikbare drankbekers aan erkende Lebbeekse verenigingen. Je kan deze aanvragen via de webshop. Ook via intercommunale Verko kan je herbruikbaar cateringmateriaal en afvaleilanden huren.

Tips voor een duurzaam evenement

Hier vind je tips voor de organisatie van een duurzaam evenement. Van catering over de juiste materialen tot duurzaam gebruik van de ruimte: je vind het hier allemaal.

groeneVENTscan

De Groene Vent schuimt al sinds 2010 alle festivals, sportmanifestaties, fuiven, stoeten, markten en andere openbare evenementen af om hen te helpen bij het verduurzamen van hun evenement. Op basis van zijn ervaring ontwikkelde hij de Groeneventscan, een vlotte online toepassing die de organisator helpt zijn evenement te verduurzamen. Met Groene Vent zkt Groen Event benaderen we alle organisatoren van evenementen om samen een duurzame toekomst te verzekeren.

Doe de scan!