Veilig op bezoek!

We mogen weer, maar hoe zal een bezoek verlopen en welke regels moet je volgen?

Vanaf september mogen we de deuren van het cultuurcentrum weer openen. Weer verwonderen bij theater, lachen met comedy en meezingen met een concert. Weer dansen tijdens de seniorennamiddagen. Weer kennis en kunnen verrijken tijdens workshops en lezingen. Kortom, weer genieten van cultuur!

Volgens de geldende maatregelen mogen in september evenementen binnen tot 200 personen georganiseerd worden zonder mondmasker en afstandsregels (en vanaf oktober tot 500 aanwezigen). Onze zaal kan echter tot 700 personen plaats bieden, dus zal er ook met het Covid Safe Ticket (CST) gewerkt worden.

   

Wat betekent dit voor CC De Biekorf?

Voor de vormingen en seniorennamiddagen heb je geen Covid Safe Ticket nodig, omdat wij daar onder de opgelegde limiet blijven van 200 aanwezigen in september en 500 vanaf oktober.

Voor de voorstellingen (comedy, concert, theater en familie) heb je wel een Covid Safe Ticket nodig, ongeacht het aantal aanwezigen.

  

Wat is het Co­vid Safe Tic­ket?

Anders dan het Europese coronacertificaat, dat reizen binnen de EU regelt, is het Covid Safe Ticket specifiek bedoeld om toegang te krijgen tot evenementen zonder dat je een mondmasker moet dragen en 1,5 meter afstand moet houden. Het CST is alleen geldig in België.

  

Wie komt in aan­mer­king voor een Co­vid Safe Tic­ket?

Iedereen ouder dan 12 jaar (geboortejaar 2009) kan een CST aanvragen. Kinderen jonger dan 12 mogen zonder bijkomende controle het evenement betreden. Je krijgt een geldig Covid Safe Ticket in een van de volgende situaties:

  • Je bent in het bezit van een vaccinatiecertificaat: je bent meer dan 2 weken volledig ingeënt;
  • Je hebt een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden;
  • Je hebt een PCR-test laten afnemen, met een negatief resultaat: geldigheid = dag van de test plus 2 dagen;
  • Je hebt een snelle antigeentest laten afnemen door medisch geschoold personeel, met een negatief resultaat: geldigheid = dag van test plus 1 dag.

   

Hoe kan je het Covid Safe Ticket aanvragen?

Het CST gebruikt dezelfde QR-code als het Europees coronacertificaat. Deze codes zijn identiek. Indien je reeds beschikt over dit certificaat, hoef je dus geen bijkomend document aan te vragen.

      • Het CST/certificaat is digitaal opvraagbaar via de CovidSafeBE-app (mobiele app) en op websites zoals Mijn Burgerprofiel, mijngezondheid.be of MyHealthViewer. Om certificaten digitaal op te vragen heb je ofwel jouw identiteitskaart, pincode en kaartlezer nodig, ofwel een andere geactiveerde digitale sleutel (bijvoorbeeld itsme).
      • Het CST/certificaat voor vaccinatie kun je op vraag per post toegestuurd krijgen. Je moet dan wel rekening houden met een wachttijd tussen bestelling en ontvangst van 1 week. Je contacteert hiervoor de Helpdesk van de regio waar je gevaccineerd werd: Vlaanderen: 078 78 78 50 (9 tot 19u op weekdagen) (internationale oproepen: +32 78 78 78 50). Alle types certificaten kunnen door de Helpdesk ook verstuurd worden naar jouw eBox, deze moet dan wel geactiveerd zijn.

  

Meer informatie over het Covid Safe Ticket vind je op https://www.vlaanderen.be/cjm/nl/informatie-covid-19/covid-safe-ticket

  

Langsgaan aan de balie? Dit kan opnieuw vanaf 1 september tijdens de openingsuren. Ook dan is het dragen van een mondmasker niet meer verplicht. Wie zich veiliger voelt met mondmasker, mag dit uiteraard nog dragen (ook tijdens voorstellingen). Ontsmettingsgel voor de handen zal steeds aanwezig zijn. En er wordt gezorgd voor een goede verluchting van het gebouw en de theaterzaal.

Gepubliceerd opdinsdag 31 aug. 2021 om 11.22u