Stefaan Degand

Parade

CC De Biekorf
Dit is een UiTPAS activiteit.

Stel je voor: een stoet van kwetsbare mensen. Eén voor één bieden ze de wereld een geschenk aan. Iets waarvan ze overtuigd zijn dat de wereld er beter van wordt. Misschien is het een lied. Misschien een verhaaltje. Misschien een voorwerp dat ze hebben gekregen van hun vader. Of iets wat ze meegebracht hebben van hun vaderland. Maakt niet uit wat. Maar het is dierbaar, heel dierbaar. En toch willen ze het afstaan, ze willen het ten geschenke geven. In deze rare, hebzuchtige, kwade, egoïstische tijden.

Misschien weten ze aan wie ze dat dierbaar geschenk willen geven. Aan die ene persoon die ze dankbaar zijn. Die ene persoon die ze maar één keer hebben gezien maar die een onvergetelijke indruk liet. Die ene klootzak die hen voor het leven heeft getekend. Het kind dat ze verloren hebben. Die ene geliefde aan wie ze alleen maar op met dat geschenk kunnen zeggen hoe graag ze die zien. Of misschien willen ze het aan de wereld geven. Aan de wereld van morgen.

Een parade van mensen met geschenken. Een podium vol geschenken. Waardoor de wereld misschien – maar misschien ook niet – 1 millimeter verschuift en 1 millimeter mooier wordt.

Stefaan Degand speelt samen met de Hartenspelers in dit indrukwekkende verhaal over geschenken die de wereld mooier maken. De theatertekst kwam tot stand uit een samenwerking tussen HETGEVOLG en veelgelauwerd auteur Peter Verhelst.

Stefan Perceval, artistiek directeur van HETGEVOLG, brengt een inleiding over de totstandkoming van de voorstelling, het schrijfproces van Peter Verhelst en de samenwerking van Stefaan Degand en de Hartenspelers. Dat wordt sowieso al even boeiend als de voorstelling.

Op zaterdag 10 juni om 10u start de ticketverkoop zowel aan de balie als online voor al wie een Vriendenpas wil. Daarmee heb je korting op elke voorstelling én kan je als eerste je plaatsen kiezen. Op woensdag 14 juni om 9u start de losse ticketverkoop voor iedereen.

Locatie

CC De Biekorf
Stationsstraat 23 , 9280 Lebbeke