Auteur: Stefan Boonen 3e lj

Stefan Boonen (1966) is jeugdauteur. Hij volgde de opleiding schrijnwerkerij en daarna jeugdzorg en orthopedagogie. Zijn eerste boek verscheen in het jaar 2000.

Sindsdien verschenen er bijna negentig titels, waaronder prentenboeken, verhalen om voor te lezen, graphic novels en leesboeken. Hij bedenkt graag bijzondere personages en verbeeldingsrijke verhalen.
Soms is het heel eenvoudig en gaat het over een opa die gaat fietsen met zijn kleinkinderen ('Met opa op de fiets'); dan weer is het spannend - over een jongen die op vlucht moet ('De jacht op Jozef Tentelaar!').
Er zijn verhalen die op een bijzondere manier starten, bijvoorbeeld met een meisje dat aanspoelt ('De Vindeling van Wammerswald') of waarin een Kleintje een grote rol speelt ('Hier waakt oma').

Naast boeken schrijft Stefan ook teksten voor het theater, geeft hij af en toe schrijfcursussen en gaat hij graag en vaak vertellen en voorlezen in scholen en bibliotheken.
Stefan Boonen brengt een combinatie van vertellen en voorlezen. Hij linkt vragen over schrijven aan bijzondere, spannende of gekke verhalen of leest een stukje voor. Er is ruimte voor interactie en vragen.
Het draait om verhalen en kinderen warm maken voor boeken.

Wanneer? Vrijdag 22 maart
Waar? Bib Lebbeke
Voor wie? 3e leerjaar
Hoe lang? Ca. 1 uur
Hoeveel betalen? Gratis (bij onaangekondigde afwezigheid op het afgesproken uur: 1 €/ ll.)

Hoe inschrijven?