Auteur: Pieter Gaudesaboos 1e lj

 Auteur, illustrator en vormgever Pieter Gaudesaboos (1979) spreekt met zijn fantasie en humor alle leeftijden aan. Ieder prentenboek is weer heel anders; toch pik je een ‘Gaudesaboos’ er zo uit.

Zijn boeken werden meermaals bekroond met onder andere een Boekenwelp en nominatie voor de CultuurPrijzen Vlaanderen 2007 voor ‘Hoe oma plots verdween’, een boekenpluim voor ‘Roodlapje’, ‘STAD’, ‘Pistache’ en ‘Linus’, de Gouden Uil Jeugdliteratuur 2008 voor ‘Linus’ en de Plantin Moretus publieksprijs voor beste boekcover 2010 voor 'Het Boek van Mannetje Koek'.
Fantasie en spelen zijn belangrijk in het werk van Pieter Gaudesaboos. Zo speelt hij graag met realisme en absurditeit, met fictie en werkelijkheid. ‘Negen schijfjes banaan op zoek naar een plekje om te slapen’ begint bvb. in een realistische setting (met strakke en heldere foto’s) om daarna over te gaan naar het surreële. In ‘Tommie en de torenhoge boterham’ bouwt een kleuter een metershoge boterham.
Zijn verhalen zijn nooit braaf of voor de hand liggend. Zo heeft hij een grote voorkeur voor kinderboeken die niet té politiek correct zijn.

 Wanneer? Donderdag 20 maart en vrijdag 29 maart
Waar? Bib Lebbeke
Voor wie? 1e leerjaar
Hoe lang? Ca. 1 uur
Hoeveel betalen? Gratis (bij onaangekondigde afwezigheid op het afgesproken uur: 1 €/ ll.)

Hoe inschrijven?