Auteur: Mark Tijsmans 5e lj

Mark Tijsmans (1969) is TV- en toneelacteur, zanger en jeugdboekenauteur. Hij werd bij het grote publiek hoofdzakelijk bekend door zijn rol in Flikken (van 1998 tot 2008) en zijn medewerking bij Ketnet (van 1998 tot 2002), maar debuteerde in 2006 ook als jeugdboekenschrijver.

Zijn eerste werk, 'Het geheim van te veel torens', werd genomineerd voor de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen en won de Boekenleeuw. Zijn volgend boek, 'Wiet Waterlanders en de kleine Caroluscode' - tevens het begin van een serie - kon op nog meer bijval rekenen: het werd eveneens genomineerd voor de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen, maar won daarnaast ook de Karel Verleyenprijs en de Boekenleeuw. Hij won verder nog een viertal prijzen.

Tijsmans werk wordt gekenmerkt door veel fantasie, spitsvondige dialogen en kleurrijke verhaallijnen die vaak aanknopen aan bestaande omgevingen - zo speelt 'Wiet Waterlanders' zich af in en rond het Gravensteen.
De auteur leest voor, vertelt over/uit al zijn boeken, zowel als eerste kennismaking als voor kinderen/volwassenen die de boeken reeds gelezen hebben.
“Ik omschrijf mijn eigen boeken het liefst met de term 'Familielectuur’.”

Wanneer? Dinsdag 26 maart
Waar? Bib Lebbeke
Voor wie? 5e leerjaar
Hoe lang? Ca. 1 uur
Hoeveel betalen? Gratis (bij onaangekondigde afwezigheid op het afgesproken uur: 1 €/ ll.)

Hoe inschrijven?