Auteur: Frank Pollet 4e lj

In een vorig leven gaf Frank Pollet les aan een middelbare school. Nu hij de middelbare leeftijd heeft bereikt, is hij een kleine (1,72 m) zelfstandige, die de dagen vult met woorden. Soms gebruikt hij die om iets te zeggen tegen zijn vrouw Moniek die ook kinderboeken schrijft. En tegen hun ezels Victor en Henri, de zijdehoenders Alice,Hanne, Elly en Julia, en de langhaarcavia’s Emiel en Edward.
Maar de meeste van zijn woorden komen in boeken terecht. En terecht.

In zijn vrije tijd doceert Frank enkele uurtjes literaire creatie (SAMWD Sint-Niklaas), en werkt hij mee aan Poëziekrant, het cultuurmagazine Acc’enten, en VAB-Magazine.
Zijn poëzie werd bekroond met onder andere de poëzieprijzen van Merendree, Blankenberge en Harelbeke, en met de prijs voor de Beste Nederlandstalige Poëziebundel 2006.
Zijn kinder- en jeugdboeken werden tweemaal bekroond met de Prijs voor de Kinder- en Jeugdjury en met de Lees 1 7-trofee (lees-eens-even-trofee).
Frank Pollet houdt ervan om over zijn boeken te vertellen aan 9 – 13-jarigen. Dat is niet alleen de doelgroep van de meeste van zijn boeken, het is ook zijn mentale leeftijd. Franks lezingen mogen dan als grappig worden ervaren, ze zijn absoluut niet vrijblijvend!

Wanneer? Donderdag 14 maart en donderdag 21 maart (1 lezing om 14u15)
Waar? Bib Lebbeke
Voor wie? 4e leerjaar
Hoe lang? Ca. 1 uur
Hoeveel betalen? Gratis (bij onaangekondigde afwezigheid op het afgesproken uur: 1 €/ ll.)

Hoe inschrijven?