Auteur: Evelien de Vlieger 2e lj

 Evelien De Vlieger (1969) is kinder- en jeugdauteur uit Gent.
Ze debuteert in 1997 met het informatieve boek 'Lekker brood'. Er volgen andere informatieve boeken over onder meer groente, gif, eerlijke handel en politiek.
Fictie begint ze te schrijven nadat ze in 1999 met een vriendin, Iris Beeckman, meedoet aan een illustratorenwedstrijd. Ze maken het prentenboek 'Reuzeneuz en Zobie', dat de wedstrijd niet wint maar wel wordt uitgegeven.
Sindsdien schrijft Evelien de Vlieger behalve prentenboeken ook informatieve boeken, verhalen voor kinderen, boeken voor eerste lezers en jeugdromans.

Ze schrijft vooral realistische verhalen die in het hier en nu spelen. Zo is 'Mijn oma is van peperkoek' een verhalenbundel over bijzondere grootouders. In 'Hoe maak ik tijd' en 'Hoe maak ik een vriend' laat ze de jongen Felix op een speelse manier uitzoeken wat vriendschap en tijd betekenen.

Omdat ze merkt dat kinderen eerste leesboekjes vaak saai vinden, is 'Job en de duif' een dik avonturenboek geworden. Ze wil dat kinderen er zo veel plezier aan beleven dat ze de technische kant van lezen vergeten. Haar aanpak heeft succes en 'Job en de duif' kent ondertussen een vervolg.
“Gedurende een uur geef ik kinderen een kijkje in de wereld van het boek. , Mijn lezing begint algemeen (mijn interesses, hoe het er bij mij thuis aan toe gaat, waar ik mijn inspiratie opdoe, waar ik werk en zo). Daarna vertel ik over de boeken die ik zelf als kind had willen lezen, en dus als tip meegeef aan de kinderen voor me.”

 Wanneer? Woensdag 21 maart en donderdag 22 maart
Waar? Bib Lebbeke
Voor wie? 2e leerjaar
Hoe lang? Ca. 1 uur
Hoeveel betalen? Gratis (bij onaangekondigde afwezigheid op het afgesproken uur: 1 €/ ll.)

Hoe inschrijven?