CC De Biekorf
Dit is een UiTPAS activiteit.

In september 2021 werd Riadh het slachtoffer van gewelddadige homohaat in Brussel toen hij over straat wandelde. ‘Als je homo bent, moet je niet één keer uit de kast komen, maar soms zelfs honderd keer, of zelfs de rest van je leven. En het blijkt nog moeilijker om eruit te blijven. Want je wilt toch niemand lastigvallen met jouw “anders” zijn?’

In zijn boek getuigt Riadh Bahri over hoe hij zich voortdurend aanpast aan wat op zijn minst een deel van de samenleving van hem lijkt te verwachten. Hij beschrijft hoe hij zijn seksuele geaardheid niet uitspreekt of ze verbergt, afhankelijk van de mensen rondom hem. Want na uitzonderlijke gevallen van homohaat volgt er doorgaans wel 24 uur (sociale media)woede, maar de vaak onbewuste opmerkingen tegenover LGBTQ+’ers krijgen zelden of nooit aandacht. En het zijn net die kleine opmerkingen die je gedrag als homo beïnvloeden.

De grote hoop van dit boek is dat mensen het nooit nog nodig zullen hebben om zich te outen. Riadh gaat daarvoor ook in gesprek met bekende LGBTQ+’ers Wim De Vilder, Petra De Sutter en Wanne Synnave over hun uit/in de kast zijn. Om aan het einde van de rit vooral geen passe-partoutadviezen te willen geven. Riadh Bahri: ‘De samenleving zal nooit de safe space creëren die nodig is. Dat moet ieder voor zichzelf doen.’

Riadh Bahri is journalist, presentator en journaalanker bij VRT. Zijn energieke persoonlijkheid spreekt een breed publiek aan. In het populaire tv-programma "De Slimste Mens ter Wereld" ontpopte hij zich tot een gevatte en scherpzinnige kandidaat.

In 2015 bracht hij zijn eerste boek uit: "Depressief? Loser! Over keihard vallen en weer opstaan." Daarin vertelt hij over zijn eigen worsteling met depressie en deelt hij de verhalen van andere Vlaamse jongeren. In 2022 rolde zijn tweede boek van de pers “Uit de kast. In de kast.” Zijn persoonlijk verhaal over coming out, inclusiviteit en de moed om "anders" te durven zijn.

Wegens verplichtingen bij het Eén journaal werd de lezing met Riadh Bahri verplaatst van vrijdag 29 september naar vrijdag 22 september. De lezing zal nog steeds om 19.30u doorgaan in CC De Biekorf. Reeds aangekochte tickets blijven gewoon geldig.

Locatie

CC De Biekorf
Stationsstraat 23 , 9280 Lebbeke