Reuzenstoet

Clement, Rozeken, Doetjen, Basken, Berken, Eddy Del White en Baliolis dansen door de straten!

Centrum Lebbeke

Lebbeke heeft al jaren een levendige reuzentraditie. Clement De Vos van de Minnestraat, Rozeken en Doetjen van de Kapellenstraat, Basken en Berken van de Stationsstraat, Baliolis van Denderbelle. Allen komen ze nog ieder jaar buiten om te dansen door de straten van hun parochie. Eenmaal per jaar verzamelen ze ook voor de Reuzenstoet en dansen ze op de noten van de Koninklijke Harmonie St.-Cecilia Lebbeke. En dit jaar nodigen we ook reus Eddy Del White uit! Gedoopt in Dendermonde maar onlosmakelijk verbonden met Lebbeke hoort hij er ook bij.

Dit jaar gaat de stoet door op zaterdag 7 september. Daar dansen de reuzen vanaf 16u door de straten van Lebbeke-Centrum, tijdens de septemberkermis.

Het parcours en de haltes waar gedanst wordt:

Parking CC De Biekorf – Centrumstraat – Astridplein – Onze-Lieve-Vrouwstraat – Kerkstraat (The Ritz) – Laurierstraat – Jules De Buckstraat (kermiscafé De Zjuulekes en café Toreken) – Grote Plaats (De Lelie) – Dendermondsesteenweg – Grote Plaats (Bierboom) – parking CC De Biekorf.

Loop jij dit jaar ook mee in de reuzenstoet? Speciaal voor kinderen en jongeren onder 15 jaar starten we met iets nieuw: bouw je eigen mini-reus en dans op 7 september mee door de straten van Lebbeke! In ruil krijg je enkele bonnetjes voor de septemberkermis.

Locatie

Centrum Lebbeke
Stationsstraat , 9280 Lebbeke