OMD: Kerk H. Kruis

Met filmvertoning, tentoonstelling en verhalenroute

Kerk H. Kruis
Dit is een UiTPAS activiteit.

Reserveren voor deze activiteiten is niet nodig. Iedereen is welkom tussen 10u en 18u!

De toekomst van de kerk van 't Kroïs ligt op dit ogenblik nog niet definitief vast. Buurtatelier Het Lab Gods werd enkele jaren geleden opgericht door een aantal mensen uit de parochie en het verenigingsleven om de toekomst van het gebouw te verzekeren. Er werden al heel wat initiatieven ontplooit om zoveel mogelijk mensen en verenigingen uit de wijk te betrekken bij het tot stand brengen van de toekomst van het kerkgebouw.

Ook tijdens deze Open Monumentendag, met het toepasselijke thema "Duurzaamheid", slaat het Lab Gods de handen in mekaar met het gemeentebestuur en worden enkele activiteiten in het gebouw georganiseerd.

  • Vertoning van de film “The Great Green Wall” met inleiding door Avansa over het project Toren-breed. Om 10u30, 13u30 en 16u in de Winterkapel.
  • “Droom mee over de toekomst van de kerk”: aan kinderen, scholen, (jeugd)verenigingen, volwassenen wordt opgeroepen om mee te dromen over de toekomst van de kerk en dit in een tekening of schets te gieten. Op OMD worden al deze ideeën tentoongesteld in de kerk.
  • Kortverhalen die a.h.v. QR-codes kunnen beluisterd worden doorheen de kerk. Hiervoor werken wij samen met Conny Tielemans, leerkracht in onze academie, en haar leerlingen.
  • De toog in de kerk wordt de hele dag uitgebaat door de vrijwilligers van het Lab Gods.

   

Meer weten over het Lab Gods en hun activiteiten? Neem dan een kijkje op www.hetlabgods.be

Locatie

Kerk H. Kruis
Lange Minnestraat , 9280 Lebbeke

Organisatie

Cultuurdienst
Stationsstraat 23 , 9280 Lebbeke