Corona-virus update

Za 22 augustus 2020

CC De Biekorf is voorlopig nog gesloten t.e.m. 31 augustus.
Tot dan zullen er noch indoor - als outdoor activiteiten doorgaan.

Indien u tickets wenst aan te kopen, vragen wij u enkel tickets te kopen voor uw eigen bubbel. 

Tickets bestellen kan steeds via www.ccdebiekorf.be.
Verder blijven wij telefonisch of via mail bereikbaar tijdens de openingsuren en vragen wij u om niet zonder afspraak langs te komen aan het loket. 
 

Gezien de heropflakkering van het coronavirus, gelden vanaf 29 juli opnieuw strengere voorwaarden voor het samenkomen en het organiseren van evenementen. We zetten hieronder graag voor jou op een rijtje hoe het in Lebbeke gaat.

Regelgeving
(MB van 29 juli 2020)

Basisregel: Tot eind augustus mag elk huishouden (personen die onder hetzelfde dak wonen) contact hebben met vijf andere mensen (altijd dezelfde), met deze vijf contacten moet de veiligheidsafstand niet gerespecteerd worden, al wordt dat wel aangeraden.
Je mag maximum met 10 personen tegelijk samenkomen. Dan moet je wel de nodige afstand bewaren.

Kinderen jonger dan twaalf jaar worden niet meegeteld.

Voor evenementen geldt het volgende:

Max. 100 personen: evenementen, voorstellingen, gezeten recepties en banketten met publiek karakter en wedstrijden BINNEN.
Max 200 personen: evenementen, voorstellingen, gezeten recepties en banketten met publiek karakter en wedstrijden BUITEN.
Wat in Lebbeke?
Privéfeesten
Wanneer je een verjaardagsfeestje, babyborrel, BBQ,….wil organiseren op een privédomein met een beperkt aantal genodigden, moet je rekening houden met een maximumaantal van 10 personen. Je moet ten allen tijde de veilige afstand van 1,5 meter bewaren.

Publieke evenementen
Onder de publieke evenementen vallen socio-culturele activiteiten waar er geen beperkte gastenlijst is en die voor iedereen toegankelijk zijn. Daar ligt het maximum op 100 personen binnen en 200 personen buiten waarbij de sociale afstand van 1,5 meter moet verzekerd worden. Let wel, die aantallen zijn een richtlijn. Er moet eerst worden voorzien in de noodzaak van de anderhalve meter afstand, dan pas kan je jouw maximum aantal personen bepalen.

Wanneer er in jouw zaal of op jouw weide bijvoorbeeld slechts 50 personen veilig kunnen plaatsnemen met inname van de anderhalve meter, wordt het maximum van jouw evenement op 50 personen gezet.

Melden
Elk publiek evenement moet, zoals voorheen, gemeld worden aan de gemeente, via het veiligheidsdraaiboek. (daarbij voeg je ook de pdf die je na het invullen van de evenementenmatrix van de Vlaamse overheid krijgt - www.covideventriskmodel.be). Lees de protocollen die hiervoor beschikbaar zijn zeker even na. Een overzichtje vind je op www.info-coronavirus.be.

Je noteert op je evenement zoveel mogelijk de namen en contactgegevens van de aanwezigen, bij een eventuele besmetting wordt het dan mogelijk om enkel een beperkte groep in quarantaine te plaatsen.

Het COVID Event Risk Model (protocol en matrix) kan je ook helpen bij de organisatie.
 

Alvast bedankt voor uw begrip.

Wegens de coronamaatregelen werden volgende voorstellingen verplaatst:

  • Crea-café Kindergrime (ouder/kind): naar woensdag 16 september 2020 om 15u.
  • De Frivole Framboos - Wachten op Do Groot: naar woensdag 14 oktober 2020 om 20u30
  • Jan Jaap van der Wal - III-ième: naar seizoen 2021 - 2022.
  • Crea-café Gintasting: naar donderdag 26 november 2020 om 19.30u.
  • Dempsey en Knip - Het Geheime Geheimschap: naar zondag 10 januari 2021 om 14u.

Tickethouders worden steeds persoonlijk gecontacteerd.

Meer info over de coronamaatregelen via www.lebbeke.be

 

Actueel

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.