CREA: Leer schaken zoals Beth

Cursusreeks i.s.m. schaakclub 't Ros Dendermonde

CC De Biekorf
  • wo 15 september 2021 19.30u tot wo 13 oktober 2021 22.00u
Dit is een UiTPAS activiteit.

Hoe wordt zo’n spel nu gespeeld? Heb je ook altijd al willen (leren) schaken maar vond je geen club in de buurt? Of ben je nieuwsgierig geworden na het bekijken van The Queen’s Gambit op Netflix? Dan is volgende activiteit allicht iets voor u! Op vier avonden brengen de leden van schaakclub ‘t Ros Dendermonde u stapsgewijs en interactief de beginselen van het schaakspel bij (15 en 22 september, en 6 en 13 oktober). Elke avond bouwt hierbij verder op de voorgaande.

Voor wie?

Voorkennis is niet vereist en iedereen is welkom. Om de instapdrempel zo laag mogelijk te houden, zullen de lessen echter vanaf nul beginnen. Voor mensen die al een beetje kunnen schaken zal het tempo in het begin misschien iets te laag liggen. Naargelang het niveau van de groep zal de moeilijkheidsgraad aangepast worden zodat niemand onder of boven zijn/haar niveau hoeft te presteren.

Wat?

Wat komt allemaal aan bod: kennismaking met de verschillende stukken, algemene spelprincipes, verloop van het spel, aanval en verdediging, algemene basistactieken etc. Uiteraard zal het niet enkel een theoretische uiteenzetting zijn. Er wordt voldoende tijd voorzien om zelf te spelen, enkele schaakpuzzels op te lossen en dergelijke meer.

Locatie

CC De Biekorf
Stationsstraat 23 , 9280 Lebbeke

Organisatie

CC De Biekorf
Stationsstraat 23 , 9280 Lebbeke
Website
www.ccdebiekorf.be