CC De Biekorf

Eind augustus kan je terecht in de tuin van ons cultuurerf voor een avondje film in openlucht. Plof je neer in een gezellige strandstoel en geniet met jong & oud van knappe verhalen op groot scherm. Dit past binnen het kader van Cinema op Dreef, ofwel een filmische trip doorheen de Dendervallei.

Lebbeke mag niet ontbreken en biedt op donderdag 24 en vrijdag 25 augustus twee avonden arthouse film aan. Dat doen we in de tuin van CC De Biekorf, met alle troeven van dien: de vernieuwe kiosk, het cultuurcafé, nette toiletten, een speeltuin én een binnenlocatie bij slecht weer.

16u00 - Familiefilm: Captain Nova (7+)
Het jaar 2050. De volwassen vrouw Captain Nova reist terug in de tijd om de wereld te redden van een vreselijke natuurramp. Maar door die tijdreis verandert Nova terug in een meisje van 12. Samen met haar robotje is zij de enige die ons kan behoeden van de apocalyptische catastrofe. Maar wat haar geheimzinnige doel is, weet alleen zij. Deze spannende, milieubewuste sciencefictionfilm geeft een overtuigend dor en beklemmend beeld van onze wereld in 2050, maar put ook prachtige beelden uit het typisch landschap van de lage landen van vandaag, vol duinen en velden.

20u30 - Kortfilm: An Irish Goodbye
Van Tom Berkeley en Ross White.

21u00 - Everything, Everywhere, All At Once
Evelyn heeft samen met haar man Waymond een onsuccesvolle wasserette, een rebellerende dochter en een belastingaangifte die maar niet lijkt te eindigen. Exact op het moment dat het allemaal teveel wordt, verscheurt het universum in een oneindig aantal universums en is Evelyn niet langer alleen een wasserettehouder, maar ook internationaal bekende filmster, kungfu-meester, chef-kok of misschien de held die iedereen al die tijd nodig had. Deze Oscar-slokop is een eigenzinnige sciencefiction avonturenfilm waarin alternatieve realiteiten met elkaar op de vuist gaan.

Op donderdag 24 augustus kan je Babylon (met Bradd Pitt, Margot Robbie en Tobey Maguire) en de familiefilm Knor (6+) komen bekijken.

Cinema op Dreef is een filmische trip doorheen de Dendervallei. Netwerk Aalst verbindt acht steden en gemeentes waarlangs de Dender kronkelt, van Geraardsbergen over Ninove, Roosdaal, Liedekerke, Denderleeuw, Aalst en Lebbeke tot in Dendermonde.

Locatie

CC De Biekorf
Stationsstraat 23 , 9280 Lebbeke