CC De Biekorf

Eind augustus kan je terecht in de tuin van ons cultuurerf voor een avondje film in openlucht. Plof je neer in een gezellige strandstoel en geniet met jong & oud van knappe verhalen op groot scherm. Dit past binnen het kader van Cinema op Dreef, ofwel een filmische trip doorheen de Dendervallei.

Lebbeke mag niet ontbreken en biedt op donderdag 24 en vrijdag 25 augustus twee avonden arthouse film aan. Dat doen we in de tuin van CC De Biekorf, met alle troeven van dien: de vernieuwe kiosk, het cultuurcafé, nette toiletten, een speeltuin én een binnenlocatie bij slecht weer.

16u00 - Familiefilm: Knor (6+)
De negenjarige Babs krijgt van haar opa een biggetje kado, tegen de zin van haar knorrige papa en overtuigd vegetarische mama. Terwijl Babs Knor traint om zijn puppydiploma te halen, weet ze niet dat er iemand stiekem doortrapte plannen heeft met Knor. Een vrolijke en humoristische film van de Nederlandse Mascha Halberstads, die hiervoor haar garage ombouwde tot een heuse animatiestudio!

20u30 - Babylon
Hollywood, jaren '20 van de vorige eeuw. Ondanks de drooglegging is 'Tinseltown' een bruisende stad die overloopt van overdaad en ambitie. Door de opkomst van de gesproken film worden sommige sterren groter dan ooit, terwijl andere op de achtergrond verdwijnen in het rijk van vergane glorie. Verschillende personages zoeken hun weg in een veranderende stad doordrongen van glitter en roem, een wereld vol ploppende champagneflessen, illegale nachtclubs, aanstekelijke muziek, smokings en uitgesneden jurken.

Op vrijdag 25 augustus kan je Everything, Everywhere, All At Once (grote Oscar-slokop met 7 beeldjes), Captain Nova (een spannende milieubewuste avonturenfilm voor 7+) en de kortfilm An Irish Goodbye komen bekijken.

Cinema op Dreef is een filmische trip doorheen de Dendervallei. Netwerk Aalst verbindt acht steden en gemeentes waarlangs de Dender kronkelt, van Geraardsbergen over Ninove, Roosdaal, Liedekerke, Denderleeuw, Aalst en Lebbeke tot in Dendermonde.

Locatie

CC De Biekorf
Stationsstraat 23 , 9280 Lebbeke