Sint-Salvatorkerk
Dit is een UiTPAS activiteit.

Arte Amanti wil jong, uitzonderlijk talent van eigen bodem zoveel mogelijk kansen geven om zich te ontplooien. Daarnaast nodigen ze ook artiesten en ensembles uit van internationale topkwaliteit. Die artiesten zijn laureaten uit gekende wedstrijden zoals onder andere de Koningin Elisabethwedstrijd, Tchaikovsky Concours Moskou en St. Petersburg of Enescu Competition.

Nina Poskin (altviool)

Nina Poskin begon met viool toen ze 4 was in de Koninklijke Muziek Academie van Vilvoorde. Ze studeerde met Michel Poskin en verder met Leonid Kerbel. Toen ze 18 was, werd ze toegelaten tot de klas van Igor Oistrakh in het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Ze begon met altviool rond haar 20ste in verschillende kamermuziekensembles en beëindigde haar Bachelor diploma met Yossif Ivanov en Paul Declercq. In 2011 werd Nina toegelaten tot Royal College of Music (RCM), waar ze een Master in Performance voor altviool behaalde bij Jonathan Barritt. Ze volgde masterclasses met onder andere Claus Meyrup, Garfield Jackson, Yuko Inoue en Carol Rodland. Ze volgt verder les met Michael Kugel en Gina Beukes.

In 2013 werd Nina lid van het Verbier Festival Orchestra. In 2014 werd ze toegelaten tot het Gustav Mahler Jugendorchester en in 2015 slaagde ze voor het European Union Youth Orchestra (EUYO). Ze werkte met grote dirigenten als Charles Dutoit, Valerie Gergiev, Essa Pekka Salonen, Gianandrea Noseda, Kent Nagano, Dmitri Jurowsky, Bernard  Haitinck, Jaap Van Zweden, Gabor Takacs-Nagy, Ivan Fisher en vele anderen. Ze won verschillende prijzen zoals de ‘Best Unaccompanied Bach’ prijs (RCM) en een Robert McFadzean Whyte Award.

Nina was ook altiste bij het Fontanelli String Quartet, met wie ze de prestigieuze “Park Lane Group Young Artists” prijs in Londen heeft gewonnen. Ze was als soliste te zien met het Hoffmeister concerto en Vaughan Williams suite met het Oost-Vlaams Kamerorkest en in het festival ‘The Rest is Noise’ waar ze ‘Viola,Viola’ van George Benjamin speelde. Nina werd ook vaak gevraagd in de Munt. Sinds januari 2018 is ze altviool co-solist in de Opèra Royal de Wallonie.

Nina speelt op een altviool gemaakt door Florian Leonhard in 2015.

 

 

Christian Plouvier (fluit)

Christian Plouvier wordt internationaal gerekend tot ’s werelds beste fluitisten. Na zijn studies aan het Conservatorium van Antwerpen specialiseerde hij zich verder bij de Franse meesters Alain Marion en Jean-Pierre Rampal. Hij werkte freelance met het Koninklijk Filharmonisch Orkest en de Vlaamse Opera (Antwerpen-Gent).

Doorheen zijn carrière exploreerde hij steeds verschillende muzikale genres, van wereldmuziek tot jazz, naar klassiek en terug. Tijdens zijn reizen speelde hij samen met de meest uiteenlopende muzikanten en instrumenten. Zo speelde hij met de populaire Yen Jiang op de Pipa in China, in Japan aan de zijde van Kayoko Nakagawa en haar Koto, maar ook met de Mugam muzikanten in Baku, Azerbeidzjan en in Florence met het Orchestra da Camera Fiorentina.

Naast het podium bouwde Christian Plouvier ook een succesvolle carrière uit als docent die wereldwijd (o.a. in China, Taiwan, Japan, Korea, Turkije, Azerbeidzjan en de Verenigde Staten van Amerika) masterclasses en seminars geeft. Hij zetelt ook regelmatig in de jury van internationale fluitcompetities (Beijing, Bratislava en Taipei).

In de Arabische Emiraten opereerde hij vanuit Dubai en Abu Dhabi, waar hij als eerste fluitist opereerde in het National Symphonic Orchestra en trad hij op met Andrea Bocelli. Onder zijn eigen label in Tokyo, Laura-chan Records, gaf hij verschillende CD’s uit.

Christian Plouvier is ook meer dan 25 jaar Miyazawa Flute Artist.

 

Mathilde Wauters (harp)
Arte Amanti Rising Star 2022

Mathilde Wauters behaalde haar masterdiploma harp met grootste onderscheiding in 2017 aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen in de klas van Sophie Hallynck. Vervolgens perfectioneerde ze zich aan het Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris in de klas van Isabelle Moretti, waar ze haar Masterdiploma behaalde met felicitaties van de jury.

Mathilde was laureate van verschillende nationale en internationale wedstrijden, waaronder het internationale concours Félix Godefroid en de nationale wedstrijd Harpegio. Ze werd ook laureate van de Belfius Classics wedstrijd in 2012, waar ze naast een eerste prijs de EMCY prijs toegekend kreeg, evenals de prijs van de Unie van Belgische Componisten.

In november 2013 behaalde Mathilde een eerste prijs met unanimiteit van de jury in het Concours International Martine Géliot te Parijs/Fontainebleau. Ze kreeg er eveneens de speciale prijs voor de beste interpretatie van het werk van Marcel Tournier, aangeboden door Les éditions Lemoine. Op het prestigieuze 11e USA International Harp Competition in Bloomington behaalde zij, naast de Bronzen Medaille, ook de speciale prijs voor de beste uitvoering van het Concierto de Aranjuez in de finale.

Tijdens haar loopbaan heeft Mathilde verschillende masterclasses gevolgd bij gerenommeerde harpisten zoals Letizia Belmondo, Germaine Lorenzini, Jana Bouskova, Patrizia Tassini, Anneleen Lenaerts en Ingrid Procureur. In 2018 won ze de auditie voor de orkeststage in Schleswig-Holstein, waar ze musiceerde met dirigenten als Christophe Eschenbach en Justin Freer. Ze heeft orkestervaring in de Munt in Brussel en ze speelt regelmatig met het HERMES ensemble voor hedendaagse muziek.

In november 2019 werd Mathilde geselecteerd om 18 maanden mee te spelen in de Orkestacademie van de Münchner Philharmoniker, waar ze samen met coach Teresa Zimmermann speelt onder leiding van chef-dirigent Valery Gergiev en verschillende gastdirigenten.

Mathilde speelde soloconcerten op verschillende muziekfestivals zoals Seduced by Harps, het Arte Amanti festival en Les Concerts de l’Orangerie in Seneffe. Ook werd ze uitgenodigd om te spelen voor de Association Internationale des Harpistes in Parijs in maart 2015.

In kamermuziekverband concerteert ze geregeld met haar zus Emma, met wie ze een harpduo vormt. Samen exploreren ze het duetrepertoire van John Thomas tot Karlheinz Stockhausen en brachten ze deze programma’s onder andere in Bozar te Brussel en in het Concertgebouw in Brugge.

Locatie

Sint-Salvatorkerk
Wiezeplein , 9280 Wieze