De Filmclub

CC De Biekorf
Dit is een UiTPAS activiteit.

In Lebbeke hebben we onze eigen FilmClub! Daarin trekken tieners op ontdekkingstocht naar de wondere wereld achter het grote scherm. We komen samen op zaterdagavond, bekijken een film uit de selectie van JEF - én bespreken nadien de bedoelingen van de regisseur, de keuze van acteurs, en nog zoveel meer. Uiteraard niet zonder snack en drankje!


Maar er is uiteraard meer. Ieder jaar gaan we op uitstap richting Antwerpen, want daar vindt het jeugdfilmfestival plaats van JEF. Na de film 'I Don't Wanna Dance' kwamen de hoofdrolspeler en regisseur langs voor een Q&A. Onze tieners vroegen hen het hemd van het lijf!


JEF is trouwens hét platform voor jeugdfilm in Vlaanderen. Ze maken telkens een uitgekiende selectie waardevolle films, weg van eender welke Hollywood-franchise of platte commerce. Laat dat niet afschrikken, het zijn stuk voor stuk pareltjes. Afgelopen seizoen zagen we films waarin tieners verliefd werden op de Waddeneilanden, een Noorse thriller, Jojo Rabbit, of de geweldige Peanut Butter Falcon!

De FilmClub is gratis - iedereen tussen 12 en 17 is welkom!
Meedoen? Stuur als de bliksem een mailtje naar info@ccdebiekorf.be!

Locatie

CC De Biekorf
Stationsstraat 23 , 9280 Lebbeke

Leeftijd

vanaf 12 tot 17 jaar