LEZING: Majd Khalifeh

Herboren

CC De Biekorf
Dit is een UiTPAS activiteit.

Majd Khalifeh belandde als staatloze Palestijn op jonge leeftijd alleen in België. Hij werd opgevangen in een asielcentrum en zocht vandaar zijn weg in een maatschappij waar hij niets over wist. Majd Khalifeh zijn eigen taal, cultuur en kennis leken plots verdampt. Zijn complexe eigenheid was teruggebracht tot één woord: ‘vluchteling’. Hij voelde zich een hulpeloze baby die zijn weg nog moest zoeken in een nieuwe wereld. Het enige wat hij kon, was doorgaan.

Hij begon een zoektocht: van nieuwkomer tot actieve burger. Hij zocht alles alleen uit en slaagde met glans. Momenteel is Majd VRT-journalist, documentairemaker, spreker en auteur en houder van diploma’s en de Belgische Nationaliteit. De eerste nationaliteit die hij ooit bezat.

In zijn lezing "Herboren", gebaseerd op zijn gelijknamig boek, neemt Majd je mee op sleeptouw doorheen de verschillende stappen van zijn eigen zoektocht. Het boek werd bekroond met de Liberales prijs in 2017.

Dit is een uitzonderlijk verhaal.


Avansa biedt op zondag 30 oktober om 14u een geleid bezoek aan naar het Rode Kruisopvangcentrum Westakkers in Sint-Niklaas. Op deze rondleiding krijg je een grondig beeld over hoe het is om nieuwkomer te zijn in België. Je krijgt inzicht in de asielprocedure en in de praktische kant van samenwonen in een collectief opvangcentrum. Wat zijn de rechten en plichten van een verzoeker om internationale bescherming (VIB)? Mag je als verzoeker werken? Kunnen kinderen naar school? Je komt het op een interactieve manier te weten!

Prijs: € 5 - Standaard, € 2,50 – met korting

Inschrijven op het telnr. 03 775 44 84 van Avansa Waas-en-Dender of via https://avansa-wd.be

i.s.m. Avansa Waas-en-Dender, CC De Biekorf, Dienst cultuur Beveren, Integratiedienst Temse, Opvangcentrum Westakkers en de Vrije Ateliers

Locatie

CC De Biekorf
Stationsstraat 23 , 9280 Lebbeke

Organisatie

CC De Biekorf
Stationsstraat 23 , 9280 Lebbeke
Website
www.ccdebiekorf.be