Illustrator: Tom Schoonooghe 3e kl

Uit zijn jeugd herinnert Tom zich vooral kleurrijke momenten uit de strips van Kuifje, de Tiny-boeken van zijn zus, de Mundial '82, Lago di Trasimeno, Jommeke, Guust Flater, het boek Dokter doet niet pijn, juf Martine, Ernie & Bert, zijn wereldbol... Zijn ouders zijn heel cultuur-minded: hij gaat vaak naar theater en musea. Maar voor hij aan Sint-Lucas begint, heeft hij nog nooit getekend.Na een jaar les van Tom Schamp aan het Sint-Lucasinstituut in Antwerpen, krijgt Tom Schoonooghe echt zin in meer illustratiewerk.

Er dienden zich vele tekenopdrachten aan voor diverse tijdschriften en hij kwam in contact met de uitgeverswereld. Zijn eerste boek, 'Houd de dief!', uitgegeven bij De Eenhoorn, maakte hij samen met Geert de Kockere. Het werd in 2001 bekroond met een Boekenpluim voor de illustraties.
Bij Manteau won 'De Vindeling van Wammerswald' brons bij de KJV. Met dit verhaal reisden Tom en Stefan Boonen door Vlaanderen met een live geanimeerde vertelling.

Nu gaat Tom de richting van de kleuters uit, met zijn spannende, hilarische en kleurrijke 'De Cowboyter'. Tom vertelt solo al tekenend uit dit boek maar gaat ook met de muzikale ‘EiBakkerij’ op tournee langs de Vlaamse bibliotheken...

“Heerlijk om die verwonderde gezichtjes te zien terwijl mijn hand een tekening op groot scherm tevoorschijn tovert.”

Wanneer? Datum later te bepalen (op vraag van auteur zelf)
Waar? Bib Lebbeke
Voor wie? 3e kleuter
Hoe lang? Ca. 1 uur
Hoeveel betalen? Gratis (bij onaangekondigde afwezigheid op het afgesproken uur: 1 €/ ll.)

Hoe inschrijven?